Voice Dialogue 'Archetypen' en 'Energetica'

'Archetypen'

Archetypische subpersonen zijn eeuwenoude stemmen die nog steeds in ieder van ons doorklinken. Zoals je Innerlijke Patriarch, die ons sinds mensenheugenis vertelt hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen. Of je Innerlijke Matriarch, een archetypische moeder, de feministe van het eerste uur. Denk ook aan goden en godinnen zoals Aphrodite, die het sensuele in je vertegenwoordigt.

Archetypen – de term is van Carl Jung – vertolken onze collectieve beelden over vaderschap, moederschap, liefde, strijd, de bron van het leven, enzovoort. Deze beelden zijn universeel en van alle tijden. Alle archetypen vertegenwoordigen een oerkracht en kunnen in je verstoten zijn of juist primair. Zij vormen de bron van de meer persoonlijke subpersonen.

In onze opleiding ga je deze archetypen herkennen bij je cliënt en jezelf. Je leert hoe je deze kanten kunt faciliteren. We concentreren ons vooral op het archetype van de Patriarch en de Matriarch. Je krijgt tevens zicht op je eigen eeuwenoude systeem van waarden en normen.

De Energetica van Voice Dialogue

Als Voice Dialogue begeleider stem je af op diverse subpersonen. Iedere 'ik' heeft een eigen uitstraling: warm, persoonlijk, dwingend, kil, verleidelijk, speels, enzovoort. Deze informatie krijg je vaak niet door de woorden die een subpersoon zegt, maar door de energie die iemand uitstraalt.

Wat leer je in onze basistraining Voice dialogue over energetica?

Voor meer informatie, mail naar info@berrycollewijn.nl of lexmulder@planet.nl

Terug naar boven