Psychodrama

Psychodrama is van oorsprong een synthese van drama en groepspsychotherapie. Ontwikkeld door J.L. Moreno. Het blijkt dat deze methode, in aangepaste vorm, in trainingen (communicatietrainingen, leiderschapstrainingen, trainingen persoonlijke effectiviteit) heel effectief is.

Vlieguren makenDoor middel van spontaan vormkrijgende spelsituaties worden gedachten, gevoelens en dilemma's concreet en (be)grijpbaar gemaakt. Het psychodramaspel werkt vanuit verbeelding en inleving. Het is spelen met het leven zelf, respectvol en creatief.

Onder leiding van de trainer/spelleider word jij, als hoofdpersoon, uitgenodigd je vraag in scène te zetten. Met behulp van de andere deelnemers als tegenspelers wordt deze vraag verduidelijkt. Je verwerft in het spel nieuwe, emotioneel doorvoelde inzichten, die leiden tot gedragsalternatieven.

Ook kun je met psychodramatechnieken individueel, in coaching en therapie werken. In aangepaste vorm zijn de aan psychodrama ontleende technieken ook heel bruikbaar in teamtrainingen.

Zie ook: www.lex-mulder.nl/teamontwikkeling en www.lex-mulder.nl/therapie

Terug naar boven